toilet training nur arissa

alhamdulillah dah sebulan/dua bulan lebih juga arissa dah berjaya..

no cloth diapers siang dan malam

kami start october..seminggu ke dua minggu leen training arissa..

bawa ke tandas setiapĀ jam atau sebelum dan selepas drop /ambil abang dan kakak ke sekolah.selepas dua minggu arissa dah boleh cakap /beritahu bila dia nak ke tandas.untuk malam memang tak training apa-apa.pakai kan sahaja cloh diapers..tapi siangnya memang kering..so leen rasa dia memang tak perlukan dah cloth diapers…jalan jauh-jauh pun dah tak pakai cloth diapers…dia sendiri akan request untuk ke tandas..walaupun pakaikan cloth diapers atau pampers ke dia tetapĀ akan mintak tandas.

by the way memang toilet training kali ni agak mudah walaupun start agak lambat..memandangkan yang lain dua tahun enam bulan dah ready…tapi dengan arissa memang dia dah betul-betul bersedia..and i ada good assistant ..aisyah yang selalu bantu arissa untuk ke tandas.

alhamdulillah 3tahun 3bulan arissa dah boleh dan lulus toilet training.

tahniah sayang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *