kudat road trip

tips of borneo

 

 

Road trip terkini ke kudat

perjalanan dari kota kinabalu  ke kudat lebih kurang 2 jam lebih.

kami menginap di  kota kinabalu sebelum bergerak ke kudat.

banyak juga tempat yang best boleh explore di kudat.

tempat wajib singgah di tg simpang mengayau tempat terletak tips of borneo.pantai kat sini cantik dan bersih.

pantai lain yang boleh pergi kelambu beach ,one island two beaches ..by the way masa i pergi pantai ni tak berapa bersih macam di tg simpang mengayau.

tempat tempat lain sepanjang perjalanan ke tg simpang mengayau tu ada honey bee farm.tempat pembuatan gong(kg sumangkap) dan rumah panjang.kami sempat singgah di honey bee farm sahaja.boleh lah acah-acah friendly dengan lebah.haha..boleh terus beli madu asli.masuk berbayar mereka akan bawa terjah sarang lebah..

masa kami pergi ni 2nd puasa memang tak banyak sangat boleh explore sebab kids pun ada yang puasa so setakat yang mampu je lah.inshallah ada keinginan lagi nak roadtrip ke sini lagi.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *