emas

huhuhu..sejujurnya..
aku dulu bukan peminat emas
tak minat pun nak pakai..
apatah lagi kalau jenis 
kerja site masuk plant..
huhuhuhu..
tapi
sejak beberapa tahun ni,
adalah kot setahun dua..
terminat dengan 
pelaburan emas..
thanks for my friend..kasi
buku nie..suruh belajar kasi bijak
mula minat pun start dari pembacaan juga
semua menekankan kepentingan
emas,tanah,rumah..
emmm..
paling kurang simpankan 10g setahun
untuk setiap anak…
oh ye…anak 3+1 huhuhuhuhu…tambah lagi pengsan hahaha..

tak nak vaksin

bila tah nak habis baca nih..
secara rasminya aku dah stop vaksin utk nurfaris..
em..
banyak kalau nak diulas..
yg berminat boleh cari
close group 
unvaccine  baby nih..
banyak pakar2 otai2 
yang handal…
aku baca pun pitam
penuh dengan istilah nya..
sepanjang 7-8 bulan nih 
Alhamdulillah kesihatan anak2 baik2
je..demam tak de
kalau ada pun sikit-sikit..bagus utk
build antibodi
em..batuk selsema pun yg ringan-ringan je
kasi madu beres..
train mereka makan habatusauda..madu
pas ni..
nak bagi susu segar..susu kambing
bukan nak anti ke apa..sakit pun gi hospital gak
tapi mengurangkan
kebergantungan pada drug..:)
dalam hati ni still tanam niat tak nak
vaksin baby dlm perut ni..
siap lah kena fire ng my mom..
hahahahaha

big bad wolf

super happy dapat pergi bbw..nih
rasa cam tak moh balik
anak-anak pun super excited pilih buku..
tips..datang awal pagi ye
semalam i pergi masa cuti public holiday..
tapi sebab datang awal pagi ..
dlm kul 9 pagi..
orang tak berapa ramai sangat..
walaupun bawak askar still
boleh enjoy..
beratur utk bayar pun tak lama..
dalam kul 11 dah balik 🙂
rembat 35 ketul buku 
RM 200+
:))
rasa mcm tak cukup jer
macam nak gi lagi je
sapa nak gi nak pesan boleh??

utk anak sedara

nanti post pic kat bbw polak ek..

perubatan islam dan bukti sains moden

currently reading this book..
suka karya Dr Danial 😀
suka ayat..
berikanlah kepada mereka yang bahkil kepada mu..
sometime..
bila kita jadi ketua..membuat penilaian sebenar..
ramai orang mempertikaikan
keputusan kita..
“tak patut sungguh dapat cam tu”
adakah yang berkata begitu..
merasa ..dan boleh menerima
apabila staf bawahan dia..
tidak jujur dalam menjalankan amanah..
ot bagai tapi tidak berada di tempat yang sepatutnya..
dan masa yang sepatutnya..
orang lain yang perlu menyelesaikan tugasnya yg dibayar itu..
adil ker?
adil ker..bila task yang diberi tidak dapat dilaksanakan 100%
task yang memerlukan masa sehari jadi seminggu..
yang seminggu jadi sebulan..
kehadiran yang dirasakan..tak ada pun tak apa..
bila di tegur MC..EL..
em..
aku tak kisah orang nak kata apa pun..
aku penilai..
insyallah aku menilai dari semua segi..

perubatan islam dan bukti sains moden

currently reading this book..
suka karya Dr Danial 😀
suka ayat..
berikanlah kepada mereka yang bahkil kepada mu..
sometime..
bila kita jadi ketua..membuat penilaian sebenar..
ramai orang mempertikaikan
keputusan kita..
“tak patut sungguh dapat cam tu”
adakah yang berkata begitu..
merasa ..dan boleh menerima
apabila staf bawahan dia..
tidak jujur dalam menjalankan amanah..
ot bagai tapi tidak berada di tempat yang sepatutnya..
dan masa yang sepatutnya..
orang lain yang perlu menyelesaikan tugasnya yg dibayar itu..
adil ker?
adil ker..bila task yang diberi tidak dapat dilaksanakan 100%
task yang memerlukan masa sehari jadi seminggu..
yang seminggu jadi sebulan..
kehadiran yang dirasakan..tak ada pun tak apa..
bila di tegur MC..EL..
em..
aku tak kisah orang nak kata apa pun..
aku penilai..
insyallah aku menilai dari semua segi..