balik malaysia april

alhamdulillah akhir bulan april lepas dapat balik sekejap 
jenguk mama..
mama ada dekat denai alam
so tak lah jauh sangat nak terbang
balik berdua je dengan arissa..
huhu btw..
naik air asia setelah pelbagai kejadian tiket yang tercancel
alhamdulillah dapat jugak tiket 
rm 1k+ jugak return utk dua orang
sesungguhnya memang aku tak nak sangat pun naik dari klia2
sebab aku tau jauh bagak..
memang penat…sebab bawak anak kecik 
kalau ada suami balik sama tak pe
so lepas ni..memang aku prefer mas je kot..
kalau balik bedua..jenuh belari tau jelah air asia tak blh lambat
sambil balik meng order lah macam-macam buat bekalan
coconut cooking oil
sebotol rm 25
heat pressed 

ni tudung tempah utk aisyah serious cantik dan puas hati
rm 25 sepasang

tempah gak telekung untuk dayangku arissa…huhu..
tengok kemana tah kainnya..

good girl sangat ikut mak balik..tak buat hal..
boleh contact ye…memang best dan sangat puas hati anak ai yg
pilih sebab  dia nak instant 

comel ka

benda wajib kot ni kat brunei tak berapa ada kalau ada 
mesti mahal

sampai je dari kl kena jamu ambuyat..
segala pekasam daging,ikan,asam keping,udang geragau
semua buat stock

puas hati sangat nih…..
harap-harap dapat balik lagi bulan jun ni
paling tidak dapat balik raya..

school holiday march @malaysia

Alhandulillah school holiday yang lepas kami berpeluang balik cuti ke
malaysia
walaupun seminggu lebih asal boleh balik cuti..
sempat juga balik perak walaupun sehari
sebab selesaikan urusan kedai
rumah kat selangor..
alhamdulillah sempat juga bawa anak-anak ke
kidzania
actually maknya shopping di ikea
hihi beli barang untuk customer
so encik ayah yang bawa anak-anak
fee masa kami pergi tu
aisyah (6years) dan faris (4 years) : RM38
hariz (9tahun) :RM 78
ayah :RM 38
anak-anak enjoy sangat
siap nak datang lagi…
better datang sini kalau anak-anak dah besar
macam baya-baya hariz and aisyah..
nak -nak masa kami pergi weekday
orang pun tak ramai
baru sampai KLIA
jadi bomba ye…

tu bakal doctor gigi

ini memang i suka..pegawai LHDN

ini mak nya yang shopping di IKEA
sempat balik perak makan rendang

ok…bye..raya kita balik malaysia lagi..

Next year..Miri ..:)

Hihihi…air asia dah start sale.. Can’t stop myself … Kalii nie bukan aku sorang jer yang excited booking.. My husband jugak..tetiba dia rajin Pulak nak Ushar..ticket .. Selalu Nya memang kerja aku lah.. Survey ticket nih.. Bila tgk gi langkawi..murah..cam nak beli gak… Tapi…nak jugak gi miri..hahaha.. Last2 we agreed pi miri..:) Total 5 orang rm 600.00 Mlm nie pn tak sabar utk sale international flight. Huhu…mg tok leh kawal dah bila tgk price ticket Yg aku rasa ok lah tak ler mahal sangat… Haha…hangkut semua anak2 ok… Pokai Sudah:)) But..kami husband and wife memang dah promise Paling kurang sebulan sekali mesti keluar bercuti.. ……for next month..dah plan hari keluarga di Melaka..:)) Ada org nak Belanja Makan..semoga org tu cepat2 naik gaji… Alhamdulillah boleh i tumpang dua belah kaki ek.. Short entri je ni..pk IPad..nti nak update cuti2 Malaysia kat Ipoh.. Sewing project..and my online biz….CD and CP..:)

Next year..Miri ..:)

Hihihi…air asia dah start sale.. Can’t stop myself … Kalii nie bukan aku sorang jer yang excited booking.. My husband jugak..tetiba dia rajin Pulak nak Ushar..ticket .. Selalu Nya memang kerja aku lah.. Survey ticket nih.. Bila tgk gi langkawi..murah..cam nak beli gak… Tapi…nak jugak gi miri..hahaha.. Last2 we agreed pi miri..:) Total 5 orang rm 600.00 Mlm nie pn tak sabar utk sale international flight. Huhu…mg tok leh kawal dah bila tgk price ticket Yg aku rasa ok lah tak ler mahal sangat… Haha…hangkut semua anak2 ok… Pokai Sudah:)) But..kami husband and wife memang dah promise Paling kurang sebulan sekali mesti keluar bercuti.. ……for next month..dah plan hari keluarga di Melaka..:)) Ada org nak Belanja Makan..semoga org tu cepat2 naik gaji… Alhamdulillah boleh i tumpang dua belah kaki ek.. Short entri je ni..pk IPad..nti nak update cuti2 Malaysia kat Ipoh.. Sewing project..and my online biz….CD and CP..:)

:REFUND AIPORT TAX:

Dear MOHD NUR FADHLI SULAIMAN,
        We have processed your refund submission and we are pleased to inform you that your refund has been validated and is in progress of refund
        If you are an AirAsia member, you can view the status of your refund at our Member Portal -> My Refund Status, by quoting your case number or Booking Number
        Below are the Refund Case &  Booking Number for your reference

————–APA PUN SAJE JER TRY KALAU BOLEH REFUND..OK LAH…KALAU TAK PUN TAK PER:) 
————–NAMA JER ENCIK SUAMI TAPI YANG EMAIL AIR ASIA BAGAI PUAN ISTERI..HIHIHI




TERSEDAR BOLEH REFUND NIE PUN ATAS MAKLUMAT LECT…TQ PUAN.

:REFUND AIPORT TAX:

Dear MOHD NUR FADHLI SULAIMAN,
        We have processed your refund submission and we are pleased to inform you that your refund has been validated and is in progress of refund
        If you are an AirAsia member, you can view the status of your refund at our Member Portal -> My Refund Status, by quoting your case number or Booking Number
        Below are the Refund Case &  Booking Number for your reference

————–APA PUN SAJE JER TRY KALAU BOLEH REFUND..OK LAH…KALAU TAK PUN TAK PER:) 
————–NAMA JER ENCIK SUAMI TAPI YANG EMAIL AIR ASIA BAGAI PUAN ISTERI..HIHIHI




TERSEDAR BOLEH REFUND NIE PUN ATAS MAKLUMAT LECT…TQ PUAN.

how to do top up infant booking

ni lah dia
last minutes
nak call air asia…
tak dapat jer
the problem is…book ticket
masa pregnant ..faris tak keluar lagi
last year bulan 12…
so kena lah top up
ticket
cuba login ID air asia
check kat manage booking
tapi takder..
so gi ler kat seller air asia
diaorg cakap kena pegi 
kl sentral buat di sana
buka sampai 9mlm
i thought kaunter..
(buat time cuti pun boleh)
so
berpusu lah pergi naik komuter
wif encik suami ,hariz dan aisyah
faris kena tinggal
sebab kami risau
keadaan terlalu crowded
tak sesuai for infant
serious cakap
senang jer wat dia
pergi kat sale kiosk
bayar pun di situ
tapi ada lah staff 
air asia yang attend bantu kita..:)
memang kejap sangat buat nya
sebab kan infant flat rate kan..
RM 100 je pergi balik.
nota tangan:yang lama nya tunggu train ler..but my boy said..”naik train pun best” 

how to do top up infant booking

ni lah dia
last minutes
nak call air asia…
tak dapat jer
the problem is…book ticket
masa pregnant ..faris tak keluar lagi
last year bulan 12…
so kena lah top up
ticket
cuba login ID air asia
check kat manage booking
tapi takder..
so gi ler kat seller air asia
diaorg cakap kena pegi 
kl sentral buat di sana
buka sampai 9mlm
i thought kaunter..
(buat time cuti pun boleh)
so
berpusu lah pergi naik komuter
wif encik suami ,hariz dan aisyah
faris kena tinggal
sebab kami risau
keadaan terlalu crowded
tak sesuai for infant
serious cakap
senang jer wat dia
pergi kat sale kiosk
bayar pun di situ
tapi ada lah staff 
air asia yang attend bantu kita..:)
memang kejap sangat buat nya
sebab kan infant flat rate kan..
RM 100 je pergi balik.
nota tangan:yang lama nya tunggu train ler..but my boy said..”naik train pun best” 

:mode nak bercuti:

ni mode holiday..
last weekend ke imigresen damansara
sampai pun dah lewat..
dekat pukul 11
berdoa jer lah sempat siap dan collect hari tu jugak
luck..kot..
isi borang terus ke
kaunter khas..
sebab buat passport untuk
bayi
alhamdulillah..
dapat bayar sebelum pukul 12thari
mula-mula nak buat 2tahun jer
rm 100
tapi fikir-fikir macam rugi jer baik
wat 5 years terus RM 150
doct yang kena bawa
salinan surat beranak
salinan penjaga (setiap permohonan/anak)
surat beranak ori
dan kp penjaga.
dalam kul 1 dah dapat collect passport
nuraisyah & nurfaris

sangat chomel gambar mereka
*tengah google bout flight travel with EBM

:mode nak bercuti:

ni mode holiday..
last weekend ke imigresen damansara
sampai pun dah lewat..
dekat pukul 11
berdoa jer lah sempat siap dan collect hari tu jugak
luck..kot..
isi borang terus ke
kaunter khas..
sebab buat passport untuk
bayi
alhamdulillah..
dapat bayar sebelum pukul 12thari
mula-mula nak buat 2tahun jer
rm 100
tapi fikir-fikir macam rugi jer baik
wat 5 years terus RM 150
doct yang kena bawa
salinan surat beranak
salinan penjaga (setiap permohonan/anak)
surat beranak ori
dan kp penjaga.
dalam kul 1 dah dapat collect passport
nuraisyah & nurfaris

sangat chomel gambar mereka
*tengah google bout flight travel with EBM