hujung minggu yang sibuk

selamat tahun baru!
sekolah pun dah nak buka so dengan segara menyudahkan tempahan-tempahan
sebelum nak cerita tempahan nak cerita pasal tengahari tadi
memandangkan lama tak makan dekat area OPIS lama ai
so pergi lah sana lunch lah konon..
tabiat kitaorg ni memang suka order air kosong je…
also my kids air masak tu dua tiga gelas pun diaorang layan
so senang sebab air spesis manis dan air buah mahal 😛
and yg kids kecil2 ni kalau big portion memang bahagi dua
contoh faris dengan arissa
dalam masa yg sama ada pakcik and makcik ni dok perati..
dia cakap dia ada 8 anak semua dah besar bila tengok anak2 kami terigat
anak2 dia ..
pastu dia cakap ..eh order2 lagi air pesi ka..
husband ku cakap
hihi kami memang minum air masak je
saya tak bagi sangat anak2 minum manis2..
lama sgt kami bersembang sampai bertukar-tukar phone
pakcik macik ni memang baik..
semoga anak sulong dia cepat sembuh
dah tiga bulan sakit sebab terjatuh.
masa kitaorg nak bayar makan
org kedai cakap dah bayar..
eh bila pulak bayar..
rupanya pakcik dan makcik tadi yang bayar kan.
TERIMA KASIH..
ok ..layan lah ke rajinan sebelum malas datang
new born set B$38.00

 

special set ni ai buat utk newborn kepada keluarga yg bantu kami
masa mula2 dtg brunei
terima kasih bagi pinjam kereta..
hampir 3bulan juga rasanya pakai kereta diaorg .

 

set bantal ni request by ain
$ 35.00

 

set cloth diaper ni request by kak jun
lengkap dengan soaker hemp lagi
price :RM 210.00

 

starwars…kegilaan suami..huhu

tepat je 17.12.15macam biasa lah peminat setia starwars dah berzikir nak 
tengok wayang
ok first movie kitaorang layan kat brunei
maklumlah dah anak berderet ni 
tak rajin dah nonton wayang
minat starwars ni diwarisi oleh
hariz ler pulak
habis semua dah hafal..episod nya sebelum 
tengok yang baru..
mak pun dah lupa kot 
dulu rajin ler layan..
berkotak-kotak cd encik suami
erm balik ni kena korek balik kasi hariz..
tempat duduk depan pun layan juga
sampai sakit tengkuk ai..huhu
tapi memang  best ..
han solo mati dah huhuhu.. 
kesian kena bunuh dengan anak sendiri

gigih beli set nih huhu..
sudah nya anak buat tong apa tak tau..

lepas 2 tahun di brunei

SALAM..

lama tak ber blog..semakin sibuk sejak jadi suri rumah sepenuh masa
serious cakap kerja pun tak sibuk macam suri rumah lagi pulak sambung belajar
i wish that sambung belajar lagi mudah jadi suri rumah but no haha
mana nak kejar anak ..buku memang terus terang exam je sehari dua sebelum exam je baru pegang.
assignment sekali hadap 3-4hari pastu  tolak tepi
mana nak masak ,mana nak menjahit…
mana itu mana ini…
masa kerja lagi senang weeiiiiiiii….
tak pa ok…jer for our kids …

banyak benda boleh buat dengan diaorg all day banyak yang boleh kongsi dengan anak-anak
but some times(always) jadi hijau jugak 😛

sekarang ada hobi baru menanam pokok ,bela probiotic ada masa i share cara nak bela probiotic ye..
memang enjoy sangat
btw…bila u all control food anak2 bagi real food and u boleh tau beza dia…
seriously banyak beza  i have try for 2 years dekat brunei ni…and memang kurang labur duit utk ke hospital since coz rawatan dekat brunei kan mahal lagi2 gi klinik swasta huhu pakar gi sekali kena $75 (cuba kali tiga tengok ) tu pun i tolak ubat2 yang tak perlu u have tolak la kalau u rasa ubat tak sesuai or u dah ada kat rumah jangan balun semua..

k lah belanja gambar sikit .. 🙂
memanjat tangga 3 tahun di brunei
semoga urusan kami di permudahkan di sini
AMIN

TUTORIAL CARA-CARA JAHIT CLOTH PAD

untuk mendapatkan fabric material dan material lain boleh inbox saya

atau join group dan like page sewing by lindaleen

https://www.facebook.com/groups/628359613925058/

https://www.facebook.com/SewingByLinDaLeEn

FOLLOW OUR IG :
sewingbylindaleen
bawileen 

boleh juga ke kedai kami di taman subang murni 
terima kasih.


mari berkuda

sebenarnya lama dah teringin nak belajar
tunggang kuda nih..
before this..
kat kepong ada..memang murah
sangat..
tapi lepas salin ari tu
kami gi dah close..
tak tau pindah mana
akhirnya
sampai jugak kami
kat DARC denai alam..
masa datang..
diaorg terus..layan dan 
bagitau program
kalau jadi member..
pastu..dia bawak round site..
ada  39 ekor kuda..
ahli RM 180 per year
ni kira pakej keluarga lah..
so satu family boleh pakai benefits dia..
antara benefits jadi membership
free joy ride per visit
free to use open gymnasium
free to use dart room
free use trampoline
free to use Archery Facility
free live band entertainment
buffet nasi padang (donation concept-suka ati nak bayar berapa pun)
member price for horse riding lesson
member price for stable management lesson…
member price for archery lesson
member price for spa(lum bukak lagi)
member price for event
rm 5 & rm 10 for coupons for archery for fun
joy ride,ATV & Buggy and many more..
for member RM 120 riding lesson class
4 session,30 min each..
so layan jer..fashion show..
next week insyallah kita
start tunggang kuda
tadi daftar terus makan kat situ…:)

mari berkuda

sebenarnya lama dah teringin nak belajar
tunggang kuda nih..
before this..
kat kepong ada..memang murah
sangat..
tapi lepas salin ari tu
kami gi dah close..
tak tau pindah mana
akhirnya
sampai jugak kami
kat DARC denai alam..
masa datang..
diaorg terus..layan dan 
bagitau program
kalau jadi member..
pastu..dia bawak round site..
ada  39 ekor kuda..
ahli RM 180 per year
ni kira pakej keluarga lah..
so satu family boleh pakai benefits dia..
antara benefits jadi membership
free joy ride per visit
free to use open gymnasium
free to use dart room
free use trampoline
free to use Archery Facility
free live band entertainment
buffet nasi padang (donation concept-suka ati nak bayar berapa pun)
member price for horse riding lesson
member price for stable management lesson…
member price for archery lesson
member price for spa(lum bukak lagi)
member price for event
rm 5 & rm 10 for coupons for archery for fun
joy ride,ATV & Buggy and many more..
for member RM 120 riding lesson class
4 session,30 min each..
so layan jer..fashion show..
next week insyallah kita
start tunggang kuda
tadi daftar terus makan kat situ…:)

JOM KIRA TABUNG

pic malas nak add on watermark bagai
huhuhu
jom layan fashion show
counting money
for faris
next month
faris dah 6 months
so boleh open ASD
tambah lagi ng duit yang orang kasi
kat faris masa lahir dulu
hihihi..tak bank in pun lagi =)
5 sen…huhuhu malas nak kira

dari tabung “GAS”..full tank

start counting…extra worker…

by ayah and hariz…RM 91.00

by mak and aisyah..++ faris usik-usik sikit
RM 105.00
total..RM 196.00
hihihihi…

JOM KIRA TABUNG

pic malas nak add on watermark bagai
huhuhu
jom layan fashion show
counting money
for faris
next month
faris dah 6 months
so boleh open ASD
tambah lagi ng duit yang orang kasi
kat faris masa lahir dulu
hihihi..tak bank in pun lagi =)
5 sen…huhuhu malas nak kira

dari tabung “GAS”..full tank

start counting…extra worker…

by ayah and hariz…RM 91.00

by mak and aisyah..++ faris usik-usik sikit
RM 105.00
total..RM 196.00
hihihihi…