York VRF

tak de apa yang best sangat pun 
sebab kita dah selalu pandang VRV
so macam tak berapa banyak sangat Inputnya
tapi tang makan dan gift sangat best
jumpa pulak bos and office mate lama
from sri lanka
huhu apalagi 
gossip ler
i hope minah hr tu insaf ye……
apa pun dia buat memang susah ai nak maaf kan
hihhi..
🙂
orang dengki memang cam gitu yerk..
huhuhu
ni dia gift…
power bank dia xder lh power mana
tapi boleh lah dari tak de
makan di orchid garden hotel
memang superb best
haha
makan tak ingat dunia…

SITE MEETING

mari lepak-lepak di site office
for technical meeting
di ripas hospital,Brunei
layan kan jerlah..
sebenarnya bukan nak story sal kerja
nak meluah rasa..
anak-anak dah start school
just mak risau dengan hariz…
takut  dia tak boleh nak terima lagi
tukar sekolah bagai..
tapi mak akan slowly 
every day buat activity bersama
mak akan work hard untuk hariz
maybe need extra home-school
di rumah
tak pelah orang comment
tentang hariz..
HARIZ TETAP ANAK YANG BAIK
sangat BAIK 
“kekurangan atau kelemahan setiap anak menjadikan
mereka sangat istimewa”

yes….dapat dah gaji

Alhamdulillah…hari ni baru ada masa cashkan gaji..
wahahaha..sempoiiii
dah 2minggu dapat cek baru sekarang rasa duit gaji..
Alhamdulillah…senyum lebar-lebar…tak sabor nak kirim ke malaysia………
hihihi..hope nak setingkat gaji pun naik jugak….
sekarang nie bos husband dok tanya-tanya….
“where your wife working?” hahaha….dari aritu nak
ngejas aku kerja kat sana…
offer kalau menarik why not…
office depan rumah…best tu..
sekarang permit work pun dah siap tunggu
report xray brunei sahaja..
pas ni boleh mimpi-mimpi nak beli kereta..
lama sudah pinjam kereta kawan….
so far Alhamdulillah
dah boleh terima working environment
kikikiki……….
alahai…just miss my workstation at UITM selayang..
huhuhuhu..rindu nak buat tender,rindu nak analisa tender,rindu sgt kat chiller 1-4…haha
rindu gak nk buat document payment…hihihi..tak de org dah nak call
bila lift rosak,chiller trip,ahu trip,cooling tower over flow…..air tak de..ac sejuk,ac panas..
hosp selayang,uitm teluk intan….
rindunya…………………………………………nak nilai SKT staf haha….aku kedekut markah weii
padan muka sapa suruh berhenti hahahaha…………..
kat sana nO problem nak buat aktiviti PUMPing..
hahaha…pilih je mana mana surau..
Dalam Bilik BAS(Building Automation System )
pun boleh ….
kesukaran kat sini adalah nak mengepam..
aku pulak jenis pemalu …wahaha…memang tak ler  kalau kat work station
dah ler macam-macam bangsa adooo…

updated blog sambil nursing….

akhirnya

akhirnya…aku ikut juga jejak langkah arwah abah..
berhenti askar..utk fokus perniagaan..
aku pulak berhenti dari jawatan sekarang
utk fokus keluarga dan perniagaan…
ada jugak nasihat memberangsangkan
ada juga kasi comment down habis..
hahaha..tentu ler sayang..
dengan job nie…gaji lagi lah sapa nak kasi  i gaji banyak cam gi tu..
tapi keluarga lagi penting..
wat mendelah aku nak kejar kerjaya dengan duit melampau benor
kalau all that aku boleh dapat dengan uruskan
biz sendiri..
memandangkan our company .
memang memerlukan aku..(hihihi perasaan lebih)
so dengan pengalaman yang sejeput ni 
In shaa Allah akan di manfaatkan sebaiknya…

haji umrah

kursus 2 hari..di shah alam
mengingatkan aku
masa-masa kerja di putrajaya
driving kepong ke putrajaya.
dari jam 6.30 pagi dah kuar dari kepong
masa tu mengandungkan
nur aisyah..
balik kerja jer tak larat dah
wow tempat kerja rumah dekat sekarang nie
memang heaven ..Alhamdulillah
oppss..melalut dah
kursus ni
adalah kursus haji dan umrah anjuran uitm
bayor rm 30.00 sahaja
cuma nak tambah apa yang kurang
kalau ada rezeki Insyallah
Allah permudahkan..
Bukan nak pergi sekarang pun
tapi nak ambil ilmu pun tak pe kan
masa kursus nie
pun ada pratikal..
ada model  lagi..:)
bila buat baru paham..

kerja or HW..

sebenarnya..
volume kerja aku sangat low 
sekarang nie..
kalau ada kebenaran (waiting for green light jer) 
kompem-kompem aku letak jawatan…
sure lah aku rasa macam..
erk..
nak dekat 3tahun dah tak der pun usaha nak tetap
walaupun dari dulu kami
sangat-sangat diperlukan
so..
aku buat apa yang patut je
kalau long term aku mula dah nak
hand over pada orang yang kekal di sini
 sikit kecewa ng Pentadbiran
kenapa yg baru masuk trs post tetap
walaupun bukan post asst.

dalam hati mula lah nak cari
sign “keluar”
nak tumpu pada anak-anak
and our own company
mesti org akan marah dan cakap macam-macam
same macam keputusan yang aku buat
untuk berhenti dari GOV jawatan tetap
dah LULUS induksi,exam amali,exam teori,exam jpa
(ambik exAM dalam pantang tu)
tunggu sah jer…
banyak yang cakap rugi je..
biarlah gaji kecik pun asal ada pencen
senang nak buat pijaman..
rumah kerajaan bagi dok(tapi elaun potong)
for me..
aku tak harapkan DUIT pencen
ikhlas cakap i’m happy to be there
as asst lab..
sangat seronok
ada bos yang baik kawan2 yang baik
environment kerja yang selesa
tempat tinggal yang macam2 ada..haha..
banyak benda sangat aku belajar..
hal2 pengurusan pejabat..macam2 lah..
tapi
aku nak sesuatu yang aku cari (hihi serious jer)
bila dpt offer kerja dalam engineering
walaupun jawatan kontrak
aku sanggup…sebab aku pernah tinggal kan
jadi draft person utk kerja ng gov
so sure aku rindu sgt
nak buat autocad
kat sini pun..banyak
pengalaman yang aku kutip..
(kutip sendiri tu)
dulu aku rasa memang aku kena
bina kerja sb mechanical engineer…
wajib
sampai aku pernah tolak kerja bank
interview bagai nak rak..
masuk exam bank CIMB……
lulus pulak tu yang lulus tu dua org je..
hihi..aku pun rasa pelik
cam mana 2 org je yg LULUS
tapi saat-saat akhir
dah nak masuk kerja…
aku tolak
bila dah bermain dalam
bidang nie..
serious happy..
dengan experience..
banyak benda lagi aku kena ambil tau..
so far aku ada cikgu..
encik suami ler..
dia banyak guide aku. ..tq sifu
ini memang bidang lelaki tp perempuan still
mampu buat..
cabaran mesti…
setiap kali meeting or inspection mesti u are the only one..
mesti kuat semangat..ilmu mesti penuh di dada
sebab nak berdebat dengan kaum yg ego
nak kena handle staf…lelaki
dengan perangai kontraktor
banyak yang kita kena jaga dari segi pergaulan..
yup..aku mg jaga sgt bab2 tu..
aku rela alone dr lepak(bukan kerja) ng semua lelaki..
mungkin dah terbiasa dari U.
LR..haha..
ada gak member yang cakap cam mana ek
ko boleh tahan..
kerja mcm nie……dgn stressnya..
jujur cakap time
kerja aku HATI kering
aku buat benda yang betul

sekarang dah mula berfikir utk
tinggalkan semua nie..
utk my LOVE
anak-anak..
but nak manage
our own company
nak belajar dari encik suami
construction pulak..
yakin..

sekarang nie…nak tunggu dua tiga empat bulan or
nak abiskan kontrak sampai 2014..
em…
Semoga Allah beri aku petunjuk…

DRESS :) tapi jadi lain..

view sikit pasal
edisi jahit menjahit
come out with 
beautiful dress
for nur aisyah.. 

actually this entry
just for rest my mind..
1 day MC i got dis on my table..
er…nothing to say..
but im happy with my work..IKHLAS tau..

and right now pun tengah 
berhempas pulas for analisa tender..
i just poning dok looking 
for nice ..
on that paper…
yg poningnya
coz..at early morning
i dah take part for “MEMBEBEL” pada kon.
or nice to say..taskirah..
every time need to reminder
huhu..should i make a letter..
so sweet kan kalau dapat surat..
ponat wei bebel hari-hari
for the same things.. 
sepatutnya..they have their own
responsible ..
not simply give nonsense reasons..
   serious cakap..
i really love do my job
event setimbun mana pun..
document, tender..work order…or wat ever
tapi aku tul2 feed up
ng org yg suka tipu+malas nak buat kerja
just suka bagi banyak alasan..!!
dah..lari topik lagi….nak label apa nie..
em…sambung kerja:)

DRESS :) tapi jadi lain..

view sikit pasal
edisi jahit menjahit
come out with 
beautiful dress
for nur aisyah.. 

actually this entry
just for rest my mind..
1 day MC i got dis on my table..
er…nothing to say..
but im happy with my work..IKHLAS tau..

and right now pun tengah 
berhempas pulas for analisa tender..
i just poning dok looking 
for nice ..
on that paper…
yg poningnya
coz..at early morning
i dah take part for “MEMBEBEL” pada kon.
or nice to say..taskirah..
every time need to reminder
huhu..should i make a letter..
so sweet kan kalau dapat surat..
ponat wei bebel hari-hari
for the same things.. 
sepatutnya..they have their own
responsible ..
not simply give nonsense reasons..
   serious cakap..
i really love do my job
event setimbun mana pun..
document, tender..work order…or wat ever
tapi aku tul2 feed up
ng org yg suka tipu+malas nak buat kerja
just suka bagi banyak alasan..!!
dah..lari topik lagi….nak label apa nie..
em…sambung kerja:)