website sewingbylindaleen buat sendiri

finally .. berjaya juga siapkan website sendiri..
buat sendiri ye..
merangkak tau hihi..
biasa lah tak pernah ada asas langsung buat website.
alhamdulillah walaupun tak gah mana..tapi masih boleh berfungsi untuk pembeli
sewingbylindaleen 
di malaysia dan brunei.
saya mulakan web ni from 0..
memang take time sebab nak belajar buat
saya ambil class online
rm 150.00
dan mengali utube,google bagai..
terhasil lah website hasil usaha 
perah otak sendiri..
untuk pembeli tegar material
microfiber,hemp,bamboo,pul
serta cloth diaper,cloth pad
boleh lah jengah dan beli….
saya masih dalam proses tambah product dan baiki mana yang perlu
selebih nya u olls boleh
refer fb group saya..
terima kasih. 

perbezaan hemp or microfiber

salam ..
selalu nya newbie keep asking me 
what the different between microfiber,hemp,hemp fleece
bamboo dan sebagainya
sebenarnya dalam group tersimapan kemas segala maklumat
tutorial ,tips dan sebagainya
kena rajin cari gali sahaja
untuk yang masih keliru 
mana lagi ok microfiber or hemp kat sini leen terangkan sedikit
hemp/hemp bamboo fleece lebih sesuai dijadikan soaker 
kedudukan hemp lebih sesuai di layer bottom 
sebab sifat hemp tu lambat menyerap tetapi 
daya serapan yang tinggi.
hemp sesuai di label fabric yang menakung air
kalau letak on top ia lambat menyerap
so senang leak.
personally if orang tanya mana ok 
hemp terry or hemp bamboo fleece
saya pilih hemp bamboo fleece.
untuk microfiber pula kita gunakan 
sebagai soaker material
microfiber ni paling famous 
sebab harga yang lebih berpatuan berbanding yang lain
kelemahan microfiber ni agak tebal
serta tidak boleh direct to skin
ia akan membuat kulit jadi terlalu kering
boleh gatal dan ruam
so kalau buat snap in tu sila layer
dengan bamboo velour/minky/microfleece
nasihat leen
carilah microfiber yg antibacterial
beza microfiber anti bac dan bukan antibac
adalah surface fabric
antibac-surface fabric sama depan belakan
non antibac surface depan dan belakang berbeza.
ok next nanti kita sambung fabric lain.
perbezaan

contoh cloth diapers

barcode scanner..untuk pos tracking

salam
barcode scanner ni sangat berguna utk scan tracking pelanggan
kalau tracking pos sampai 50 pcs haruslah ai rasa lenguh kan nak taip
ni semudah ABC jerk u..
cucuk usb scan..
then keluar je kat mana pun kita nak key in
tak denya software bagai
ai cucuk terus guna..
mudahkan..
memang menudahkan beli dr china
pi cari lazada pun ada
tapi ni memang superb murah tau haha