keputusan exam

alhamdulillah both aisyah dan hariz sekolah pagi dan ugama pencapaian cemerlang.

sekolah bagi aisyah dan hariz dua-dua dapat no4. peratusan pun bagus.

sekolah ugama aisyah ada improvement sebelum ni no 11.yang terbaru no 2 peratusan 99%

hariz pulak peratusan menurun sikit 95% kedudukan pun turun no 7. hariz selalu dapat no 1 sekolah ugama so dia memang masam je keluar dewan.dont worry hariz usaha lagi.

semua ni  rezeki Allah…alhamdulillah

kenapa gluten free

nak cerita  pasal gluten.walaupun takde sangat alah nya tetapi sebaiknya elak atau  kurangkan makanan yang ada gluten.gigih membeli kat malaysia.di Brunei ada tapi pak BoB ni punya brand tak de.brand lain ado.

boleh juga buat sendiri bancuh sendiri guna kombinasi tepung ubi,tepung  beras..lebih jimat dan murah.ada masa kita share resepi cucur nasi free gluten ..or donat free gluten ya.

 

What Are the Benefits of a Gluten-Free Diet?

gua niah road trip

perjalanan dari bandar miri ke gua niah mengambil masa sejam lebih.kalau ada tengok posting ke bekenun atau tusan beach ini lah jalan dia tapi jauh lagi.hakikat sebenarnya ke gua niah ni mencabar mental fizikl emak dan ayah.tapi alhamdulillah kids done a good job.

kalau ada rasa nak camping pun boleh sebab disediakan tapak..macam best je kan.selepas naik boat dari jetty bermula lah perjalanan kaki mendaki meredah hutan..ada kot sejam setengah meredah hutan huhu sila bersabar kalau bawa nak kecil ya..alhamdulillah anak-anak tak banyak hal cuma arissa saja waktu perjalanan balik dia tidur suka tak suka penat tak penat ayah pikul juga lah.kalau yang suka aktiviti lasak nak keluar peluh boleh lah jelajah gua niah kalau tak sila lah jangan ya.tapi best experience juga lah..pasang juga niat nak ber camping tu.aktivi ni sesuai sangat  pada golongan  yang suka hijau,alam sekitar lah senang cerita.

actually lepas ke gua niah kami plan ke air terjun berhampiran tak delah hampir sangat pun mau 45min jugak .tapi sampai di lokasi dah tept jam 3..huhu.jadinya atas  faktor keselamatan pihak pengurusan hutan tak bagi masuk kalau masuk pun sampainya mungkin dah gelap.kalau nak mandi air terjun sebaiknya awal  pagi dah gerak dari bandar miri.

adana turki…

 

wah…ini sangat lah mendatangkan kecemburuan..

encik suami ke turki …training by his company.

bini nangis tak dapat ikut wahaha..

good luck ye incik suami…..

tengok gambar je i is jeles u

flight dr brunei husband naik rba transit ke singapura

singapura naik Turkish airlines ke istanbul lebih kurang 10 hours..

istanbul pula tunggu flight ke adana..

by the way semoga suami dipermudah urusan….

ada rezeki bawalah kami pulak ye..

mak so lah cemburu..sangat..hahaha Continue reading “adana turki…”

picnic

sambung lagi story cuti-cuti
kali ni dalam brunei je
pantai tungku
nak ajak anak-anak swimming diaorg macam nak swimming di pantai
so kalau kat brunei area bandar u olls boleh swimming di angerik desa
kanak-kanak 50sen je ye..
disebabkan anak-anak nak main ombak pantai
so kita picnic sambil makan nasi lemak lah ye..
sementara boleh jalan-jalan ni..kan
hariz pun dah baik so sila lah besuka ria..
lepas makan pantai dituju

 

 

lepas mandi pasir pulak

 

 

 

kawan-kawan yang tak dapat cuti-cuti time school holiday jangan sedih ye
bercuti tak semestinya kena duduk hotel bagai..
manfaat kan cuti yg ada
bawak anak jalan gi pantai gi ni tak kuar modal pun
rajin sikit senseng lengan masak nasi lemak ke goreng mee ke
tu pun cukup janji anak-anak happy..
balik siap terlena lagi weiii huhhuuhuhu

 

tusan beach

Tusan beach..
short vacation
sambil menyelam minum air..
this week buka clamp hariz dan last paper encik suami
so puan isteri request ke tusan beach..
rasanya tak ramai yang tahu..
tempat memang terpencil
45 min perjalanan dari bandar miri.
jalan pun sunyi..
tapi pemandangan memang cantik lah
sangat
ombak sangat lah kuat ye…anak-anak ku pantang tengok laut
kiranya terjah je..
tak boleh nak…ombak kuat..

 

batu-batu kat sini semua cantik
asli..

 

haha pagi-pagi after bf terus terjah sini..mandi pun belum

 

gambar pun tak boleh nak gambarkan semua kecantikan..

 

ni jalan nak turun ke pantai..
kat atas tu semua anak dan ayah..
haha mak turun dulu sebab nak tengok jalan ok ke tak..
pastu baru panggil anak-anak..

 

kami..